Jemput Hadir Ke Majlis Perkahwinan Kami (Faris.&.Eila)


p/s: ada pembetulan..pihak lelaki wat majlis menyambut menantu..x buat kesyukuran..lupa nak potong

Di Jemput Hadir Semua Ke Majlis Perkahwinan Saya Yg Sederhana Untuk Meriahkan Suasana…
Terima Kasih….

Sila Click Di Imej Utk Tgk Dengan Lebih Besar

Bersyukur..Blog Lama AKu Dapat Diselamatkan

>faris@hack:~$ wget faris.gelora.my/faris.tar
>–2010-07-12 18:52:42–  http://faris.gelora.my/faris.tar
>Resolving faris.gelora.my… 1**.*.*5.*5
>Connecting to faris.gelora.my|1**.*.*5.*5|:80… connected.
>HTTP request sent, awaiting response… 200 OK
>Length: 358492160 (342M) [application/x-tar]
>Saving to: `faris.tar’
>100%[==========================>] 358,492,160  185K/s   in 29m 2s
>2010-07-12 19:21:45 (201 KB/s) – `faris.tar’ saved [358492160/358492160]
>faris@hack:~$

Allhamdulillah…………………….

Bersyukur…..Terima Kasih Kat Nel@Gelora Kita….

Hehehehe..

Akhirnya Isi-Isi Blog Lama Aku Http://Faris.Gelora.My Dpt Di “Moved” Kan Ke Http://Faris.Bz

So Skrg Aku Ada 2 Blog iaitu Http://FarisNoori.Wordpress.Com Dan Http://Faris.Bz..

InsyaAllah…

Nanti Kesemua Isi-Isi Yang Berada Dlm Http://FarisNoori.Wordpress.Com Akan Di “Moved” Jgk Ke Http://Faris.Bz

Kepada Sesiap2 Yang Ingin Kan Moved Blog Anda Ke Mana2 Host Sila Rujuk Disini.. SILA CLICK

Kalau Ada Apa-Apa Info,Pandangan,Atau Luahan Hati Anda Atau Apa Sahaja Sila Email Saya Di Blog@Faris.Bz

How To Move WordPress To A New Server Or Host Read more: How To Move WordPress To A New Server Or Host

Posted on 26-12-2008 | By: John Robinson

//

I have seen many requests online on how to move a WordPress blog to a new server or host- including requests from some of my readers.

Move your WordPress blogIt seems as though the easy part is transferring the files. What most people find difficulty with is moving their WordPress database to the new server or hosting company.

While there are other tutorials available online, many seem to lack clear instructions on how to move your blog. In this tutorial, I’m going to take you step-by-step and show you exactly how to move your WordPress blog to a new server or host.

It may look difficult at first with all the steps I’ve included, but I assure you- it’s easier than it looks- especially after you move a blog a few times. It may seem like there are many steps to moving your WordPress blog to a new server, but there really aren’t that many. I’ve just broken each step down to make it very clear even to beginners exactly how to move their WordPress blog.

So, are you ready? Here we go:

Open either your FTP program or your file manager through your hosting company and browse to your home or public_html directory. With WordPress installed, it should look something like this:

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

You want to download all the files and folders to a convenient location on your computer, then upload all the files and folders to your new server/host.

Once you have all the files on your new server/host, you need to download a copy of your original WordPress database from your original host.

(All of the following screenshots were taken from cPanel, but if your host uses a different administration panel, the steps will be the same- they may just look slightly different.)

Once logged in to your administration panel, go to phpMyAdmin.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Once you click phpMyAdmin, in the left column click on the database that is used for your original WordPress blog.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

You should now see the name of the WordPress database in the drop-down box and all the WordPress tables listed underneath. The tables you have can be different than mine because the WordPress plug-ins you use will determine what tables you have in your blog’s database.

Regardless, it should look something like this:

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now in the main window, click the tab at the top of the screen that says “Export”. In the “Export” box, all of your WordPress database tables should be highlighted.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Underneath that, check the box that says “Save as file” and name it whatever you want, then click “Go” to download your blog’s database.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Click the “Save” button to save a copy of your WordPress database to a convenient location on your computer.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Congratulations! Now you’re done with your old server/host! It’s time to move on to the new server/host.

Login to your new server/host’s control panel. The first step is to create a new database that will be used for your new WordPress Blog.

Click on “MySQL Databases”.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Under “Create New Database”, enter a name for your new WordPress database, then click the “Create Database” button.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now that your new WordPress database has been created, we need to make a new user for that database. Usually on the same screen you’re at, you have the option to create a new user.

Enter a name and password for the WordPress database user and click the “Create User” button.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now you have to give that user permission to use your blog’s database. Again, usually on the same screen you will have the option to add that user to the database. Select your WordPress database and the user you just created, then click the “Add” button.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

On the next screen, you have the option to grant which permissions this user has to your blog’s database. Be sure to grant this user total access to the WordPress database by checking “All Privileges”, then click the “Make Changes” button.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

You should get a confirmation telling you that the user has been successfully added to the database.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now that your new database has been created, we need to import your old WordPress blog’s database contents into your new database.

Back in the main window of your control panel, click on “phpMyAdmin”.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

In the drop-down box in the left column, select your new WordPress database that you’ve just created. It should say that there are no tables in the database yet, since it’s a blank database that you’ve just created.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

In the main window, click the “Import” tab. Under “File To Import”, click the “Browse” button and select the .sql file that you downloaded from your old WordPress database, then click the “Go” button.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

After waiting for the entire blog’s database to import, you should get a confirmation telling you that the tables have been successfully imported. Again, the number of queries that were executed may be different than mine, depending on which plug-ins you have installed.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now in the left column, you should be able to see all the WordPress tables that were just imported.

If your new WordPress blog is using a different domain name than the original, we need to modify three values, and they are all located in the “options” table.

Even if you are using the same domain name, there is one option you may have to change. I would recommend you continue to follow along, even if your new WordPress blog is using the same domain name as the original blog.

All of the changes we need to make are located in the options table. My options table is named “wp1_options”, but yours may be a little different (probably “wp_options”), just as long as the suffix is “options”.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

After you click on the options table, click the “Browse” tab at the top of the page.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

One of the option names will be “siteurl”. You will see that your original domain name is listed. If your new WordPress blog is on a new domain name, you need to edit that value to your new domain name.

You can do so by clicking the “Edit” button, which looks like a pencil.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Once you click the “Edit” button, just enter your new blog’s URL and then click the “Go” button to save the changes.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

The next two values we need to change are usually located on page 2 of the options. At the top and bottom of the main window, you should see the heading “Page number” with a drop-down box. Select page 2.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Scroll down until you see the “home” option. Again, you will see your old WordPress blog’s URL. Click the “Edit” button which looks like a pencil to modify the old blog’s URL.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

After you click the “Edit” button, enter your new WordPress blog’s URL, then click the “Go” button to save the changes.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

The third and final value we need to change is the upload path. This is the location where WordPress will upload all of your images.

Scroll down until you see the “upload_path” option, and again click the “Edit” button that looks like a pencil to modify this value.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Now you need to enter your new upload path. The only part of your new upload path that you need to modify is the username that your hosting company gave you for your domain name.

This is usually just after “/home/”, and in my case is “jrivnet”. Replace this with your new username. This is usually the username you use to login to cPanel, or your domain’s control panel.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

If you are still unsure as to what it is, take a look in the left column. Your username is the prefix of your WordPress database. Notice how mine is “jrivnet”.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Once you’re done with that, click the “Go” button to save.

WHEW! You’re finally done with all the database stuff! Your final step is to go to your wp-config.php file of your new WordPress blog. This is in the root folder of your WordPress blog (usually /home/ or /public_html/). You can do this with your FTP program or the file manager for your new WordPress blog through your hosting company.

Find the file “wp-config.php” and click “Edit”.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Once the “wp-config.php” file is opened, the first things you will see are:

DB_NAME, DB_USER, and DB_PASSWORD.

Enter your new WordPress blog’s database name, username and password between the ‘ ‘. Look at the 13th image in this article above just below where I said “You should get a confirmation telling you that the user has been successfully added to the database”. That was my new WordPress database and username that I created. The 10th image in this article is where I created the user’s password.

This IS NOT your WordPress admin username and password! This is your database’s name and password which you just created for your new host/server.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

Once you enter the new information, save the updated “wp-config.php” file.

You’re done!

You can now go to your new WordPress blog’s URL admin login (i.e. example.com/wp-admin) and login using the same username and password you were using on your original WordPress blog.

How To Move A WordPress Blog To A New Server Or Host

That’s about as simple as I can explain the process of moving your WordPress blog to a new server or host. If you have any problems, feel free to post your comment below and we can all do our best to help you along.

Tips Menghilangkan “Love Bite”

Tentunya anda tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.

Teknik Masukkan Zakar ke dalam Faraj Isteri

Setelah suami melakukan istimta’ dengan sempurna, iaitu apabila isteri telah menunjukkan tanda mahu dijimak, sama ada nafasnya kencang, atau badannya atau farajnya bergerak-gerak atau matanya terbalik, maka lakukanlah perkara-perkara berikut:

Mengetuk Pintu
Cucuk tiga kali di bibir faraj atau labia majora sebelah kiri faraj isteri dan membaca “Ya Rahiim” sebanyak tiga kali. Ulang dengan sebelah kanan pula dua kali dengan bacaan yang sama. (petua)

Melagakan Biji Zakar
Tekan biji zakar anda supaya kena pada biji kelentit, ulangi 3 kali, kemudian anda baca doa berjimak.

Mencari Makam Lazat
Ada lima makam kesemuanya. Cucuk zakar anda ke salah satu pintu itu, lihat reaksi isteri, jika dilihat atau dirasa bahawa isteri terkejut dengan tusukan itu, maka jima’ menerusi makam itu hingga dia inzal. Kemudian anda berpindah ke pintu lain pula sehingga kesemua lima pintu dipuasi

Zikir Kemasukan
Bila berjumpa makam lazat buat kali pertama itu, masukkan zakar anda hingga habis, sambil berzikir “ya Rahman”.

Tusukan Bersongket
Untuk melambatkan keluar mani dan lebih mendatangkan kelazatan isteri, maka anda tekankan batang zakar anda ke Biji Kelentit isteri apabila anda berdayung. Sila tusuk zakar dalam tempo perlahan tetapi sila tarik zakar anda dengan laju. Ini menolong mempercepatkan isteri inzal dan melambatkan anda dari inzal. Cara ini kadangkala dinamakan Hayun Petai. Lakukanlah dengan sebaik-baiknya, ia banyak memberi faedah kepada anda.

Cara memancing ghairah suami

“Sebagai isteri, tahukah anda apa yang diharapkan oleh suami dalam menjalin hubungan yang penuh kemesraan lagi hangat? Bagaimana pula sentuhan yang digemari si suami. Sebenarnya di sebalik sifat kelelakiannya, lelaki amat menyenangi sentuhan dan belaian wanita. Bagaimana? Dapatkah anda, seorang isteri penyayang, memancing ghairah suami tersayang? Dipersilakan membaca panduan-panduan di bawah.

Elakkan Dahulu
Janganlah anda fikir dengan tanpa seurat benang pun di tubuh anda, anda akan dapat terus menaikkan ghairah suami anda. Anda seharusnya memakai pakaian malam/tidur yang tipis dan menampakkan bentuk dan lekukan-lekukan tubuh anda – keadaan yang mana anda masih berpakaian tetapi kelihatan seperti ‘bertelanjang’ beginilah yang dapat menaikkan nafsu suami untuk hebat menggauli anda.

Urai Rambutmu
Terutama bila anda berada di atas tubuhnya. Rambut anda yang lembut terurai berjuntaian dengan perlahan-lahan dapat menaikkan ghairah suami, apatah lagi bila dia terhidu keharuman rambut anda yang sentiasa tersisir rapi itu.

Senyap Itu Indah
Adalah sesuatu yang membangkitkan hasrat seks lelaki apabila melihat isterinya membuka butang baju perlahan-lahan tanpa sepatahpun kata-kata. Diiringi senyuman mesra manja, suami tidak akan sabar-sabar lagi untuk meraih anda ke dalam pelukannya.

Sentuhan Sehangat Kuku
Percaya atau tidak, lelaki boleh terangsang apabila bahagian ini disentuh. Usaplah dengan lembut dan mainkan dengan bibir anda yang hangat itu. Ghairah berahinya pasti tidak terperi-peri lagi.

Hadiah Sensasi
Isteri dapat merangsang keinginan batin suami dengan membakar mata suaminya melalui ‘hadiah’ yang dianugerahkan. Misalnya, bekas gigitan cinta atau cakaran yang anda tinggalkan di tubuhnya malam tadi membuatkan dia terkenang-kenang kepada anda. Juga, meninggalkan pakaian dalam di tempat tidur untuk kemudiannya dijumpai olehnya dapat menaikkan semula kelelakiannya.

Zon Rasa
Kulit bahagian dalam paha anda mampu merangsang suami anda kerana ianya lembut dan mempesonakan pancainderanya. Apatah lagi bila disentuhnya, anda kegelian. Ini akan menyebabkan suami anda berasa lebih ‘macho’ perkasa.

Daerah Rangsangan
Mudah sahaja caranya: mainkan hujung lidah anda dengan lembut di bahagian luar cuping telinga suami. Gerakkan lidah turun naik di bahagian belakang telinga hingga terus ke leher. Lakukan perlahan-lahan dengan penuh kemesraan.

Sentuhan Kasih Sayang
Kelembutan sentuhan wanita menjadi impian setiap lelaki. Kucupan lembut dan usapan halus menggunakan hujung jemari anda mampu menggoda suami dan menyebabkan dia terkulai manja di dalam dakapan anda.

Bangkitkan Suasana
Selain pancaran sinar malap lampu tidur atau sebatang lilin dan juga alunan muzik yang lembut mendayu, suasana romantis dapat dihidupkan dengan semburan wangian sekitar kamar tidur. Anda diminta mengenakan wangian kegemarannya, minyak aromaterapi, losyen atau kain sutera yang dibiarkan menyentuh lembut kulit suami.

Pesona Pandangan
Tatapan mempesonakan yang penuh perasaan kasih juga sayang terhadap suami anda cukup untuk mempamerkan perasaan anda terhadapnya. Tidak perlu anda berkata-kata, renungan anda yang meruntun itu cukup untuk membuatkan dia terkesima.

Membelai Nyata
Suami akan berasa lebih disayangi jika anda pandai mengusap rambutnya. Apabila duduk bersama, belailah mahkota lebatnya itu. Usaplah perlahan-lahan menyisir dengan jemari anda dari dahi hingga ke belakang lehernya.

Intipan Geram
Perbuatan mengendap merupakan salah satu cara lelaki menaikkan ghairahnya sendiri. Tanpa disedari oleh wanita, dorongan seks lelaki mudah timbul oleh ransangan visual terutama pabila wanita mengenakan pakaian ataupun ketika mandi. Oleh demikian, usah menolak apabila si dia suami anda tiba-tiba mahu bersama anda sebaik sahaja anda melangkah keluar daripada kamar mandi.

Puputan Nafas
Hembusan nafas anda yang hangat akan menaikkan ghairah suami anda. Sentuhlah perlahan bibir anda ke bibirnya. Nafas hangat anda akan menyebabkan dia tidak sabar-sabar lagi mahu mencumbui anda.

Planet G-Spot
Suami juga mempunyai g-spotnya (hot-spot) yang tersendiri. Cari dan terokalah. Pancinglah si dia dengan memainkan peranan anda di zon sensasi miliknya itu .

Elak Sahaja Menyentuh Kelemahannya
Jangan sentuh kelemahan yang ada di tubuh suami anda. Tumpukan pada bahagian yang menjadi kebanggaannya seperti dadanya yang bidang, bahu atau hujung lengannya.

Sepantas Kilat
Bila mana anda mahu membuat suami anda lekas ghairah, ambillah tindakan yang agak agresif. Tarik dia ke sofa dan bertindak secepat kilat. Tetapi, sebelum itu pastikan keadaan sekitar ‘selamat.’

Kejutan Halwa Mata
Suami akan mengagumi anda, sekiranya anda sentiasa membuat kejutan dari masa ke semasa untuk disaksikannya. Ini termasuk, membuat perubahan daripada segi penampilan anda, seperti dandanan rambut fesyen terbaru atau mengenakan pakaian dalam yang terseksi yang baru anda temui di gedung atau butik pakaian kegemaran anda

so, amacam wahai isteri-isteri? dah ready memberi kejutan?”

Ransangan Tarik Suami Anda Ke Ranjang

Tarik perhatian suami dgn melakukan teknik yg berbeza dan mendebarkan. Contoh : Membuka pakaian secara perlahan-lahan, bermula dgn butang paling atas dgn aksi yg menghairahkan.

Cuba rapatkan dada anda ke dada suami dan dakaplah suami anda dengan dakapan penuh nafsu.

Mainkan rambut anda ditubuhnya. Belaian rambut anda mungkin dapat membangkit ghairah suami. Jangan lupa belai juga rambut. misai atau bulu dada suami anda jika ada.

Buat gigitan manja di leher atau bahagian lain tubuh. Gigitan ini boleh merangsang keinginan suami. Selain itu, suami akan ingat anda apabila melihat bekas gigitan itu.

Isteri juga boleh meninggalkan pakaian dalam di tempat tidur kerana suami sering ghairah apabila melihat benda2 itu.

Tatap mata suami dgn pandangan yang mempersonakan.

Usap bahagian tubuh suami anda dengan usapan manja dan mesra dengan menggunakan hujung jari, dari dahi hingga ke belakang leher.

Hembus nafas anda ke telinga suami kerana hembusan boleh merangsang suami dan membuat dia tidak sabar mendakap anda.

Elak menyentuh kelemahan tubuh suami. Tumpukan pada bahagian lain seperti dada, puting atau lengannya yang sasa.

Sesekali pakailah pakaian dalam yang jarang dan menampakkan tubuh anda yang seksi atau memakai pakaian yang singkat dan menggiurkan.

Selepas mandi atau sebelum mengadakan hubungan seksual, pakai pakaian dihadapan suami. Ada lelaki yg suka melihat isteri memakai pakaian, bermula daripada pakaian dalam, coli dan bahagian-bahagian lain.

Jangan lupa, ketika hubungan seksual, selain dari alunan lagu yang syahdu atau klasik, haruman ditubuh juga boleh membangkitkan ghairah suami. Cuba menggunakan minyak wangi yang boleh menyeronokkan suami.

Usah terburu-buru dalam hubungan seksual. Ambil masa dan nikmatilah sepuas-puasnya.

Jika ingin lebih agresif. Tarik suami ke katil dan bertindak dahulu bagi memberikan suami suatu kejutan yang berbeza.

* Cubalah tip-tip di atas bagi menyemarakkan lagi cinta suami anda kepada anda

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.